Fokplannen 2018

Fokplannen 2018

 Enchanting Rose
of Magic Trust
 Multi Ch. Compendio Eyran
gezondheidHD A / PL vrij / ogen vrij incl. GonioHD A / PL vrij / ED vrij / RD PRA CAT Gonio vrij
exterieur2 * CAC/CACIB
diverse Uitmuntend met plaatsingen
Int.Ch. PL.Ch. DT.Ch. VDH&DRC CZ.Ch. AUT.Ch. MultiJCh. VDH W'13 Poland W'13 W'17 German W'14 Retr.Hunting Work W'14
werkSJP B diploma's
MAP B diploma's
OWT Novice
WT B1 & B2
bejaagd
PL Champion
4 x CACT
1 x CACIT
PT, ZRnD, KPR, WT
bejaagd
voor meer informatie over Yentl en SakoYentl

E-nest (nest broer en zussen)
Sako

nakomelingen Sako

In september zijn we naar Polen geweest om kennis te maken met Sako en hun eigenaren Marek en Monika. Het was een heerlijk weekend waarin we gewandeld en wat getraind hebben. Zowel Marek & Monika als wij zijn zeer enthousiast over de geplande combinatie. We kijken dan ook uit naar het door ons geplande nest! De planning is dat dit nest in juli 2018 geboren zal worden.
Het fokplan voldoet ruimschoots aan de gezondheid-, exterieur-, en werkeisen en is derhalve goed gekeurd door de rasverenigingen WFRG en FRC .

Stamboom F-nest

Het is de bedoeling dat uit dit nest een teefje naar Marie Carlsson in Zweden zal gaan.  (Björshults, Flatcoated Retriever kennel in Zweden sinds 1968.)
Marie is de fokster van Rose (de moeder van Yentl). 

De kraamkamer en het opgroeien van de pups is bij ons in de woonkamer. Er wordt een tijdelijke puppy ren in de kamer neergezet met daarin de werpkist.
De pups raken dan vertrouwd met alle gebruikelijke huishoudelijke geluiden en indrukken.

altijd weer een feestje om alles klaar te zetten als de bevalling dichterbij komt.
de moeder is al gewend aan de werpkist en haar hoekje in de woonkamer waar ze alle rust voor zichzelf heeft tijdens de bevalling
de dierenarts komt op controle zodra de bevalling klaar is, hier onder toeziend oog van Rose
na de bevalling, moeder glimt van trots en tevredenheid terwijl de puppy’s volop drinken
Naarmate de pups groeien wordt de ren uitgebreid, komen er mandjes, speeltjes, vetbdedden en knuffels bij. Er wordt ook een bench ingezet zodat de puppy’s ook daar aan kunnen wennen.
in de bench in slaap gevallen

De pups worden- zodra ze er aan toe zijn – bijgevoerd met Carnibest KVV voor puppy’s. De moeder krijgt ook Carnibest KVV. De puppen mogen totdat ze uitvliegen bij moeder drinken. Op deze manier vindt er op een geheel natuurlijke manier een geleidelijke afbouw van moedermelk plaats. Omdat er misschien puppykopers zijn die geen KVV blijven voeren wennen we de pups ook aan brokjes. 

eerst samen aan een grote voerbak
mama likt de restjes op terwijl de pups als toetje aan de moedermelk mogen
later allemaal een eigen bakje, nou ja, bijna allemaal 😉

Zodra het weer het toe laat en de pups er aan toe zijn wordt de deur naar het terras geopend zodat de puppen zelf in en uit kunnen lopen.

heerlijk buiten nog even bij moeders drinken
spelen met een van onze andere Flatcoats
puppybezoek
kennismaken met allerlei voorwerpen, vormen en geluiden

De pups worden naarmate ze groter worden ook meegenomen naar de tuin

met zijn allen wennen aan autorijden. Zo gaan we met ze naar het dorp om te wennen aan allerlei andere dagelijkse indrukken en geluiden. Ook laten we ze wennen aan een halsbandje en riempje tijdens kleine stukjes wandelen aan de weg.

Als de pups 7 weken zijn wordt er een puppytest afgenomen door de FRC. Hierin worden de pups beoordeeld op hun werklust, sociaal gedrag, trainbaarheid, stabiliteit en zelfvertrouwen. 

werklust
brengdrift, wil om samen te werken

Tussen 7½-8 weken vliegen de pups uit. De pups zijn dan meerdere malen ontwormd, zijn geënt en gechipt. U krijgt naast een stamboom, het Europees dierenpaspoort en een DNA certificaat.

en dan is het moment aangebroken dat je die heerlijke pup in je armen kunt sluiten

Als de pups zijn uitgevlogen verzorgen wij tevens puppytraining waarin de basis gehoorzaamheid en het begin van het apporteren aanbod komen.

puppytraining bij ons thuis
en later ook op andere locaties
spelenderwijs en altijd op een positieve manier samen trainen

Als de jonge Flatcoats 1 ½ a 2 jaar oud zijn gaan we met het hele nest naar de Fokdag van de FRC. Ons streven is om voor die tijd alle pups onderzocht te hebben op HD/PL/ogen. Wij begeleiden de puppykopers desgewenst bij deze onderzoeken.
Door zoveel mogelijk nakomelingen onderzocht te hebben proberen wij een zo goed mogelijk inzicht te krijgen in de gezondheid van alle nakomelingen van het nest. Dit is voor het ras, collega fokkers en onze eigen eventueel toekomstige fokplannen van groot belang. Door hier aan mee te werken kunt ook u een steentje bijdragen aan de gezondheid van het ras.

Bent u geïnteresseerd in een pup van onze Yentl, neem dan gerust contact met ons op. U bent van harte welkom om bij ons thuis kennis te maken met Yentl en haar moeder Rose, Tuva (tante), Chelsea (nichtje) en Ivy (halfzusje).

telnr. 0341-491865 of 06-44362669.
e-mail: johan.ria.vanmiddelaar@planet.nl  (klik hier)

Onderstaand nog een uitgebreidere impressie hoe de pups bij ons in huis opgroeien.

Nest training:

 

Delen