Historie

Historie

of Magic Trust is een kennel die in 1989 gestart is door Erica Franke. Vanaf 2009 wordt de kennel voortgezet door Erica tesamen met Johan en Ria van Middelaar. 

Een kleine blik terug in de tijd:

De kennel is in 1989 gestart door Erica. In 1984 kreeg ze haar eerste Flatcoated Retriever Ike (Swallowsflight Mask’s Happy Hedger) waarmee ze de eerste stappen in de jachthondensport zette.

swallowsflight-masks-happy
Erica en Ike in 1985 met het eerste KNJV B diploma

Met haar 2e Flatcoated Jänta (Dts. & VDH Kampioen Swallowsflight Black Magic UV) werd ook volop gewerkt en daarnaast werd ze succesvol op tentoonstellingen uitgebracht. Jänta werd ondermeer beste teef van de Clubmatch van de FRC en haalde mooie KNJV B diploma’s. Van haar kwam in 1989 het eerste nest ‘of Magic Trust’ ter wereld.

voorjaar-89-a-nest-of-magic
het A nest of Magic Trust voorjaar 1989

Met Flat Castle’s Maybe My Luck Flux (Mabel) fokte Erica het of Magic Trust B-nest in 1997. Uit dit nest kreeg Ria haar eerste Flatcoated: Blue Skies of Magic Trust (Beauty). Erica hield Be My Dream of Magic Trust (Jessy) aan.

puppy-training-bij-erica
Ria met Beauty op puppytraining bij Erica
Het drietal van Erica in 1998, vlnr Juba, Mabel en Jessy

Ook Ria begon met Beauty in de jachthondensport. Het resulteerde in vele mooie jaren met mooie diploma’s op KNJV proeven, MAP’s en workingtesten.
De kennismaking met de praktijkjacht liet daarna niet lang op zich wachten. In de polders van Noord Holland was het volop genieten tijdens de jachtdagen.

In 1999 kwam de 2e Flatcoated Retriever bij Johan en Ria in huis: Yarowl Yigges Yänta. Zij werd het vaste trainingsmaatje van Johan. Yänta haalde vele mooie wedstrijdresultaten waaronder MAP A diploma’s en veldwerkkwalificaties in de Open klasse. Ze won 2 maal de Colin Wells Cup (2004 en 2005, beste Flatcoated Retriever op Kamp. veldwedstrijden in Nederland). Heel bijzonder was het winnen van de Aigle World Challenge CLA Game Fair, Engeland (2005) met het Nederlands team. 

het-team-met-de-keurmeester
vlnr Johan, Lisselot van Lennep en Gerda Companjen
Het eerste A diploma
en mee op jacht
Delen